Titanic-nettiyhteisön herjaus

Tein tämän viden syksyllä 2022, kokemuksestani eri Titanic-yhteisöistä netissä.

Itselleni tämä video on tosi hauska, mutta itseään se ei selitä.

Historioitsijat tekemässä parhaansa luodakseen tarkan aikataulun uppoamisyöstä

Tämä on aika yleinen Titanic-fakta. Uppoamisesta ollaan yritetty saada tarkka kuva jo siitä hetkestä alkaen, kun laiva osui jäävuoreen. Kuvaa on vaikea saada kokonaiseksi, koska suurin osa ihmisistä laivalla menehtyi. Vain yksi kolmasosa tarinasta voidaan siis saada kokoon. Aikataulua oli vaikea koota, myös koska tiedusteluissa, Titanic:illa olleet (tai Titanic:in nähneet) todistajat saattoivat valehdella, olla kertomatta kaikkea totuutta, tai vain unohtaa tärkeitä tietoja. Monet tulkitsijat myöskään eivät tiedä paljoa merenkulusta, eli asioita, mitkä olivat normaalia ajalle, saatettiin tulkita väärin; Esimerkiksi, kapteenia saatettiin väittää huolimattomaksi, koska ei hidastanut jäävuorien lähellä. Kuitenkin, jos olisit ollut kapteeni 1900-luvun alussa, olisit tiennyt, että oli tapana hurjastella vaarallisten alueiden läpi. Kaikki muut kapteenit tiedusteluissa sanoivat, että olisivat tehneet samoin.

Valehtelu oli yleensä matkustajien, ei miehistön, ominaisuus. Yksi suomalainen matkustaja väitti, että vain pari pelastusvenettä selvisi pelastuslaivalle. Oikeasti, kaikki 20 pelastusvenettä pelasti ihmisiä, mukaanlukien kokoontaitettava pelastusvene B, joka oli ylösalaisin koko yön. Jotkut todistajat myös eivät muistaneet, missä he olivat milloinkin. Tämän takia on syntynyt Thomas Andrews:in viimeiset hetket -myytti. Useassa elokuvassa hänet näytetään seisovan maalauksen edessä, katatoonisena, laivan viimeisillä hetkillä. Stuertti juoksi häneltä kysymään, että yrittääkö hän edes pelastautua. Hän ei saanut vastausta. Tämä oltiin ajoitettu laivan viimeisiin hetkiin, mutta todellisuudessa, laivanrakentaja Andrews oltiin nähty vielä jälkeenpäin kannella, heittämässä veteen tuoleja, minkä päällä vedessä olevat ihmiset voisivat kiivetä.

Koirien olemassaolo Titanic:illa

Aika itsensä selittävää. Useat ihmiset eivät pidä ajatuksesta, että eläimiä kuolee ihmisten takia. Laivan upotessa, joku (luultavasti stuertti, mutta on myös suosittu 'teoria', että vapauttaja oli John Jacob Astor) oli päästänyt koirat vapaaksi häkeistään. Useat niistä kuoli, mutta parit sylikoirat olivat päässeet pelastuslaivoihin. Yhden naisen, Ann Elizabeth Isham:in, on oletettu kuolleen, koska hän ei suostunut lähtemään laivasta ilman koiraansa. Siitä on syntynyt tarinoita, että hänen ruuminsa löydettiin koiransa kanssa. Hirmuista luettavaa, mutta jos tuntisit olosi paremmaksi tästä, laivalla ollut kissaäiti, pentujensa kanssa, jäi jo Irlannin satamalla pois.

Ken Marschall ei pidä siitä, että Titanic:in kaikki valoaukot ovat valaistu

Ken Marschall on varmaan tunnetuin Titanic-taitelija. Hän on maalannut laivaa vuodesta 1969 asti, ja on ollut useissa Titanic:iin liittyvissä projekteissa. Tähän luetaan mukaan James Cameronin 1997-luvun elokuva, Titanic.

Ken on useamman kerran maininnut, että kaikkien valoaukkojen valaiseminen on epärealistista, koska Titanic ei ollut täyteen varattu; olisi turha pitää valoja päällä hytissä, missä ei ihmistä ole. Tosin, se on todennäköistä, että useat ihmiset luulevat Titanic:in olleen ihmisistä täysi laiva.

Encyclopedia Titanica -moderaattorien yritykset pitää keskustelut mieluisina

Tietoa Titanic:ista on paljon. Hyvin paljon tietoa on väärin. Hyvin paljon tietoa sinun pitää itse tulkita. Joskus ihmiset haluavat uskoa, että heidän "Titanic:iin liittyvä henkilö" oli täysin viaton mistään pahanteosta, tahallaan tai vahingossa. Täten tulee eri mielipiteitä esille. Oliko perämies oikeassa siinä, että vain naiset saavat mennä pelastusveneisiin? Oliko oikein, että mahdollisen pelastuslaivan radistia ei herätetty turhaan? Oliko oikein, että todellisen pelastuslaivan kapteeni vaaransi omien matkustajiensa henget, pelastaaksen Titanic:in matkustajat? Moderaattorien pitää joskus astua väliin, jos ihmiset alkavat kinastellessaan haukkumaan toisiaan.

Lordiitit haluavat sinun uskovan kapteeni Lord:in olleen yön sankari

Stanley Lord oli SS California:n kapteeni. Hänen miehistönsä näki Titanic:in raketit (virheellisessä kerronnassa puhutaan hätäraketeista), mutta laiva ei liikkunut minnekkään. Raketit merellä tarkoittivat tuohon aikaan useita asioita. Titanic:in perämiesten virheellinen rakettien laukaisu tuotti hämmennystä Californian:in miehistössä. Tämän myötä on muodostunut kaksi ryhmää. Lorditit, jotka eivät syytä kapteeni Lord:ia mistään, ja Anti-Lorditit, jotka syyttävät kapteenia välinpitämättömyydestä. Tiedusteluissa kapteenille ei tullut oikeudellisia seurauksia, mutta hänen piti puolustaa kunniaansa ihmisenä koko loppuelämänsä. Kapteeni Lord on väittelyiden keskellä pysyvä hahmo. Hänestä on kirjoitettu myös kirjoja.

Totta kai tämä kohta videossa on liioiteltu, niin kuin melkein koko videokin. He, jotka puolustavat kapteeni Lord:ia, puolustavat häntä loppuun asti, ja pitävät häntä tärkeimpänä kiinnostuksenkohteenaan. Tosin, tuskin kukaan häntä yön sankarina pitää, muuten kuin ettei vaarantanut miehistönsä tai matkustajiensa henkiä, kuten toinen tarinassa oleva kapteeni (ja en puhu Titanic:in kapteenista).

Bright Side yrittäen saada huomiosi puhumalla täysin hyödyttömistä asioita

Bright Side on youtube-kanava, joka tekee... kiinnostavia Titanic-videoita. Ja kun sanon kiinnostavia, tarkoitan, että niissä valehdellaan saadakseen ihmisen klikkaamaan ja katsomaan videon. Titanic-tiedot netissä ovat tunnettuja väärän tiedon levittämisestä. Kuten sanoin, monet asiat ovat joko valheita, tai väärinymmärryksiä. Bright Side kauhistelee fiktiolla katsojia, esimerkiksi levittämällä sitä valhetta, että laiva upotettiin tarkoituksella.

Kovaa keskustelua kolmannesta perämiehestä, Herbert Pitman:stä

Herbet Pitman oli Titanicin perämies. Tästä huolimatta, monet eivät tiedä hänestä mitään. Kaikki muut perämiehet tunnetaan aika hyvin, myös ne, jotka eivät selvinneet laivan uppoamista. Pitman:stä ei kuulla paljoa, koska hänet käskettiin jo toiseen pelastusveneeseen, joka laskettiin vesille. Hänellä ei ollut siis paljon yön aikana tehtyjä päätöksiä mistä kertoa, ja oli itsekin hyvin hiljainen henkilö. Yleensä keskutelun aiheiksi päätyvät ihmiset, jotka tekivät jotain outoa, tai moraalinvastaista.

Uudet ihmiset Titanic-yhteisössä, yrittäen saada selville, ketä oli syypää

Yleensä tämä on kiinnostavin aihe uusille ihmisille. Miksi laiva upposi? Jos sinulla ei ole aikaa, niin haluat vain saada listan tärkeimmistä asioista liittyen tähän. Suuren laivan uppoaminen ei kuitenkaan ole tässä tapauksessa niin yksinkertainen asia.

Titanic:in tutkijat eivät kerro sinulle, tekikö Murdoch itsemurhan

Tämä aihe on ikiajoiksi muuntunut mysteeriksi. Emme varmaan koskaan saa selville, mitkä huhut ovat totta ja mitkä eivät. Yksi Titanic-yhteisön vanhemmista tutkijoista, Walter Lord (älä sekoita Californian:in kapteenin, Stanley Lord:iin), muutti mielipidettään asiasta. Ensin kyllä, sitten ei, ja varmaan. Titanic:in tutkija Don Lynch yritti vakuuttaa James Cameron:ille, ettei sisältäisi elokuvaansa Murdoch-perämiehen itsemurhaa.

Syy, miksi emme saa tietää, onko se totta vai ei? Huhuja on liikaa. Ihmiset valehtelevat. Silminnäkijöitä ei voitu vahvistaa. Luodinrei'illisiä ruumiita ei löytynyt vedestä. Motivaatiota ei löytynyt. Sisälsin mukaan tuon videoklipin, koska mielestäni tämä on tutkijoille herkkä puheenaihe, syystä.

Tämän tutkijat sinulle kertovat: on mahdollista, että joku teki itsemurhan laivan kannella. Se saattoi olla hyvin perämies. Kapteeniko? Yliperämieskö? Vain parit ihmiset tiesivät oikean vastauksen, ja he veivät tiedon hautaansa.

James Cameron:in elokuvan katsottuasi, tajuat, ettei mitään elokuvassa ollut totta

Tämä ei ole ihan totta. Elokuvan päähahmot eivät ole perustuneet kehenkään, joka oli oikeasti laivalla. Ne ovat Cameron:in keksimiä hahmoja. Kuitenkin, laivan yksityiskohdat ovat tarkasti suunniteltu. Laiva oli niin realistinen oikeaan Titanic:iin, että näyttelijät eivät kutsuneet sitä elokuvan valokuvauspaikaksi, vain vaan laivaksi.

Titanic-elokuvassa nähdään paljon hahmoja, jotka ollaan vain keksitty elokuvaan. Hahmoihin, jotka perustuivat ihmisiin, on lisätty väärennettyjä motivaatioita, tai outoja tulkintoja, joita Titanic:in tutkijat eivät hyväksy oikeina. Esimerkkinä perämies William Murdoch:in ampuma matkustaja (ei voida todistaa tapahtuneeksi), tai radistin ilkeä viesti SS California:lle (viesti oli todellinen, mutta se ei ollut vihaista herjausta, mistä elokuva antaa kuvan).

Wikian kommentoijilla on huonoimpia tulkintoja, kuin kellään muulla

Tämä johtuu siitä, että wikia/fandom-sivustoa käyttää lapsenmielisemmät. Ei, toinen perämies Lightoller ei ampunut toista perämiestä.

Tiedustelujen tulkitsijat ovat yleensä Titanic-tutkijoita koko elinajakseen

Tiedustelujen tulkitsimiseen sinun pitää yhdistää eri silminnäkijöiden todistuksia. Tiedusteluja on kaksi, yksi Jenkeissä, toinen Englannissa. Tehtäväsi on yhdistää kaikki 2000-sivua toisiinsa, ja saada siitä luettava ja ymmärrettävä aikataulu tapahtuneista. Mukaan lukien myös valheet, unohdukset, ja vaihtelevat todistukset. Olemme päässeet tähän asti vain siksi, että joku tekee työtä, toiset tulkitsevat sen, korjaavat, ja antavat toisille tulkitsemaan. Tiedon kulku jatkuu vuosikymmeniä. Kai näkee, miksi vieläkin Titanic:ista opitaan uuttaa.

Titanic:ia kunnioittavin yritys, joka tekee katastrofista krääsää

Ei sinänsä väliä sillä, että välitätkö jongun yrityksen tekevän Titanic-aiheisen pomppulinnan. Ei siitä kannata vetää hernettä nenään. Mutta, asiaa kunnioittavaa se ei ole.

Saved from the Titanic voisi silti löytyä

Tuon niminen elokuva, oli ensimmäinen elokuva, joka Titanic:ista julkaistiin. Voitko arvata, kuinka kauan uppoamisen jälkeen se tehtiin? Se julkaistiin vain 29 päivää katastrofin jälkeen. Näyttelijätär oli Titanic:in selviytyjä, ja tapahtumien uudelleenkokeminen oli hänelle liikaa, ja hän lopetti näyttelemisen tämän elokuvan jälkeen. Kuitenkin, elokuva menetettiin tulipalossa, ja siitä on jäljellä vain mainoskuvia.

Dorothy Gibson mekossaan, joka oli hänellä yllä uppoamisyönä

A Night To Remember -fanit puolustamassa toista perämistä, Charles Lightoller:ia

Charles Lightoller on varmaan Titanic-yhteisössä kaikista kiistellyin hahmo. Tämä johtuu siitä, että hän oli hyvin ankara sääntöjennoudattaja. Kapteenin antessaan käskyn "naiset ja lapset ensin", tulkitsi Lightoller sen "ainoastaan naiset ja lapset":na. Tämän takia enemmän miehiä kuoli uppoamisessa, kuin olisi, jos hän olisi heidät päästäneet pelastusveneisiin. Hän otti pelastusveneiden valmistelun ja alaslaskennan itselleen tehtäväksi kapteenin käskyn jälkeen, ja eri vaiheissa häntä oli auttamassa useita eri perämiehiä, ja itse kapteenikin.

A Night To Remember -elokuvassa Lightoller kuvataan tosin hyvin rohkeana päähenkilönä tarinassa. Ihmiset, jotka perustavat Titanic-tietonsa tuohon elokuvaan, omivat yleensä hyvin positiivisen ajatuksen Lightoller:sta ja hänen toimistaan. Elokuvissa hän on yleensä joko sankari, tai pelkuri. James Cameron:in Titanic-elokuvassa sille huudettiin, ja se tärisi jännityksestä. Toisin, A Night To Remember -elokuvassa, kaikki sen tekemät päätökset maalattiin hyvinä, ja oikeudenmukaisina. Mitä mieltä sinä hänestä olet, sen sinä päätät itsellesi.

SS Carpathia:n fanit kun heille kerrotaan kapteenin olleen huolimaton

Titanic:in pelastava laiva matkusti 17 ja puoli solmua tunnissa Titanic:ia kohti. Tämä oli nopeammin, kuin laiva oli koskaan matkustanut. Se oli nopeampaa, kuin mihin laiva oli suunniteltu. Pahimmassa tapauksessa, se olisi voinut räjähtää. Huomioi myös se, että laivan piti väistellä samoja jäävuoria kuin Titanic. Toinen samanlainen onnettomuus oli täysin realistinen.

DeviantArt-käyttäjät tekevät tästä My Little Pony -parodian

Perustuu piirrokseen, jossa ponit sukelsivat hylylle. Lapset yleensä yhdistävät oikeita tapahtumia ja lempisarjojaan piirrustuksillaan. Kannattaa kattoo nopee.

Olympic- ja Britannic-fanit miettivät, miksei heidän lempilaivansa ole yhtä suosittuja

Syy: Ihmiset ovat kiinnostuneita niistä, koska he olivat ensin kiinnostuneita Titanic:ista

Ulkopuoliset olettavat kapteenin olleen syypää

Tämä on vähän samanlainen, kuin toinen pointti, minkä tein hetki sitten. Ero on siinä, että näitä ihmisiä ei kiinnosta laiva tai sen haaksirikko hölkäsen pöläystä.

12-vuotiaat Roblox-pelissä roolipelaamassa tapahtuneita

Roblox:ssa on Titanic-peli, missä laiva uppoaa niin kuin oikeassa elämässäkin. Näet auringonlaskun, jäävuoren osuman, ja peli myös kertoo sinulle yksityiskohtia tapahtuneesta. Lapset rakastavat tätä. He tykkäävät larpata oikeita matkustajia, sekä miehistöä. Saahan pelissä itse laskea pelastusveneitäkin, jos olet perämies.

Pelissä myös he luovat omia hahmojaan, joita larppaavat uudestaan ja uudestaan. Uppoaminen kestää noin puoli tuntia, ja sitten he aloittavan sen alusta uudelleen.

Titanic-elokuvien pahis on aina satunnainen

Koska oikeassa historiallisessa uppoamisessa ei ollut ketään, ketä olisi voinut yksin syyttää uppoamisesta, elokuvat yleensä syyttävät yhtä tai useampaa perämiestä tai kapteenia. Syytettyjä on useita, ja ne vaihtelevet elokuvien välillä. Kapteenia ja muuta miehistöä syytetään omahyväisyydestä; jälkeenpäin on aina hyvä olla tätä mieltä, varsinkin jos ei tiedä mistä puhuu. Bruce Ismay:tä yleensä syytetään kapteenin painostamisesta nopeusennätyksen rikkomiseen.

Oikea syyllinen katastrofiin on se luulo, että ennen näinkin on toimittu, ja ennenkin ollaan onnistuttu. Yhtään tiettyä ihmistä ei voi painaa tutkinnan alle tässä tapauksessa; isoille Hollywood-elokuville tämä ei käy, katsojat eivät pitäisi siitä, ettei heille kerrota kenelle olla vihainen.

1500...ko ihmistä kuoli?

Titanic:in matkustajat ja miehistö yleensä luetellaan kahteen eri numeroon: ihmisiin, jotka selvisivät, ja ihmisiin, jotka menehtyivät. Näiden ryhmien yhteenlaskettu summa on laivalla olleiden ihmisten määrä. Kuitenkin, useissa artikkeleissa, numerot eivät täsmää. Matkustajien määrä on 2200-paikkeilla, selvinneiden lähellä 700 ja menehtyneiden numero on 1500. Se vaihtelee hyvin paljon. Syy tähän on, koska joidenkin matkustajien ajateltiin selviytyneet, kun sen sijaan he kuolivat, ja päinvastoin.

Ihmiset haluavat käyttää menehtyneiden ihmisten määrää tapana häpäistä sinun välittämättömyyttäsi (jos et välitä Titanic-onnetomuudesta), mutteivät itsekään välitä niin paljon, että tietäisivät oikean määrän ihmisiä, jotka kuolivat. Oikeat numerot ovat: 2208 matkustajaa, 712 selviytyivät, 1496 menehtyivät.

Vaihtoteoria ja tulipaloteoria väittelemässä, kumpi se sen laivan upotti

Ei kumpikaan. Vaihtoteoria viittaa siihen, että laiva tahallaan upotettiin. Ilmeisesti, miehistö oli vaihtanut Titanic:in siskolaivansa, Olympic:in kanssa, ja upottaneet sen. Syy? Suuret vakuutusrahat. Täyttä hölynpölyä. Tulipaloteoria viittaa ilmeiseen tulipaloon kattilahuoneessa, joka sulatti laivan teräsrunkoa. Jäävuoren törmätessä, heikontunut runko hajosi. Oikeastaan, tulipalot olivat laivoilla yleisiä tähän aikaan. Syy on hirveät määrät hiiliä, joita he polttivat. Oikeastaan ajatellaan, että tulipalo auttoi pelastamaan enemmän ihmisiä. Hiiliä siirrettiin laivan paapuurin puolelle, että palo saataisiin haltuun. Tästä laiva sai pienen kallistuksen vasemmalle puolelle. Myös parit matkustajat huomasivat kallistuksen. Jäävuoren törmätessä tyyrpuurin puolelle, sisääntuleva vesi kallisti laivaa oikealle. Hiilien paino hidasti laivan uppoamista toimimalla vastapainona.

Kuinka Charles Joughin olisi voinut selviytyä jääkylmässä vedessä tunteja?

Taas toinen tarina, jota on vaikea uskoa. Useimmat ihmiset menehtyivät vedessä viidentoista minuutin jälkeen. Huomioi, että Charles Joughin oli hyvän osan katastrofissa humalassa.

Kuinka Charles Joughin lausutaan?

Joughin lausutaan "Za-fin". Hyvin usein ihmiset eivät tiedä, miten se lausutaan. Olen kuullut "Zau-khin" ja "Joukin".

James Cameronin rikkaudet

Selittää itsensä. Titanic (1997) on yksi tunnetuimmista elokuvista nykyään, ja se tuotti melkein kaksi miljardia euroa. Monet tapahtumat elokuvassa ovat kuitenkin vääristettyjä valheita.

Kun joudut kuuntelemaan kaikkea, mitä Smith sanoo tiedusteluissa

Senaattori William Alden Smith johti Titanic-katastrofin tiedusteluja Jenkeissä. Hän ei kuitenkaan tiennyt paljoa merenkulusta, ja kysyi usein "tyhmiä" kysymyksiä tapahtuneista. Yksi kysymyksistä oli "Mistä jäävuori koostuu?", johonka hän sai vastaukseksi "Jäästä, luulisin". Etenkin toinen perämies Charles Lightoller ja viides perämies Harold Lowe eivät halunneet olla avuksi jenkkiläisille uteluille.

Honor and Glory:n odottaminen

Uudelleenrakennettu 3D-Titanic, jossa voit itse kävellä ympäri laivaa! Eikö ole hienoa. Peli on ollut rakenteilla jo yli kymmenen vuotta, koska kehittäjäryhmä muodostuu ensikertalaisista.

Lightoller haudassaan, kun hänen nukkeversionsa kirotaan

Tämä on listan ainoa vitsi. Kukaan ei ole tehny näin. Hyvin paljon vihaajia hänellä kyllä on netissä. Hauska sinänsä, sillä mies on ollut kuollut 50-luvulta asti.

Tutkijat pyytävät lähteitä kaikkeen

Tämä on erityisen totta Titanic-seuduilla netissä, koska valheita on liikkeellä paljon. Hyvin varautunut, Titanic:ista kiinnostunut hakee aina omat tietonsa ensisijaisista lähteistä. Lähteet ovat kirjat, kirjoitettu heti uppoamisen jälkeen (Archibald Gracie:n ja Lawrence Beesley:n kirjat) ja kaksi eri tutkimusta, jotka katastrofista tehtiin.

Välittäisin Titanic:ista, vaikka se ei olisi uponnut

En usko

En voi uskoa, että Titanic-elokuvassasi ei ollut tarkkaa tähtikarttaa

Perustuu Ken Marschall:in maalauksiin, mihin hän on sisältänyt tuon ominaisuuden.

Nuoret, jotka ovat surullisia siitä, että kaunis nainen kuoli uppoamisessa

Foorumilla kuultu juttu.

Ihmiset, jotka silti uskovat mysteerilaivaan

Mysteerilaiva oli ilmeisesti laiva, joka purjehti RMS Titanic:in ja SS California:n välissä. Teoria on, että he olisivat voineet pelastaa kaikki matkustajat, jos eivät olisi purjehtineet poispäin onnettomuudesta.

Tämä on kiinnostava hypoteesi, mutta todennäköisesti mysteerilaivaa ei ollut olemassakaan. Niin kuin monessa muussakin teoriassa, todisteita kolmannesta laivasta Titanic:in uppoamalla alueella ei ole. Sanoisin, että kaikki havainnot toisesta laivasta voidaan liittää Californian:iin.

Kaikki maalaukset maalannut Ken Marschall

Kaikkeakin sitä saa kestää, kun yrittää lukea asioita netissä!!!