Parasaurolophus-figuurit

30.01.2023

Tykästyin dinosauruksiin pari viikkoa sitten. Lempparini niistä on Parasaurolophus, joka on jäänyt mieleeni lapsesta asti (vaikka en sen nimeä tiennytkään). Pidän sen nokasta, josta se saa hienoja* ääniä puhallettua. Tosi kiva. Tässä on parit para-lelut mitkä löysin netistä. Lopussa näytän vielä parit ei-parasaurolophus lelut, jotka mielestäni ovat hienoja. Puhun niiden muodosta, koostumuksesta, väreistä, yleisestä hienoudesta, ja kerron haluaisinko omistaa sen laivallani.

Seuraavan päivän huomautus: Unohdin lopuksi puhua muista dinosaurus-figuureista! Ehkä sitten joskus myöhemmin.

Schleich

Tämän hinta on noin kakskytä euroa.

Sanon, että ohhoh. Tällä paralla on hyvin jytisevä koostumus. Jos koskisin siihen, se varmaan tuntuisi kuin tiiliskiveltä. Sen väritys on harmittavan keskiverto. Ruskea on yksi lempiväreistäni, mutta vihreä on ristiriidassa punaisen kanssa. Maalaustyö nokassa näyttää laiminlyödyltä. Naurattaisi mutta ei ole hauskaa. Se on kuitenkin poseerattu aika hyvin. Sen takavasen on taa'empana kuin oikea, ettei se kaatuisi vaikka etujalka oikealla on ilmassa. En kuitenkaan haluaisi omistaa tätä figuuria. Ja muuten, tämän eläimen etujalat eivät näyttäneet tuolta. Ne olivat enemmän hevosen sorkkien näköiset.

PNSO, Wyatt the Parasaurolophus

Neljäkymmentäyksi euroa. Hinnat käännän brittiläisestä punnasta.

Tämäkin tuntuu karulta, koostumukseltaan siis. On sen naama aika sympaattinen kuitenkin, ja sorkat tässä ovat oikeat. Värit ovat hiukan paremmat. Ei mitään ihmeellistä. Itse vaihtaisin silmien värin johonkin toiseen, muttei ne niin pahat ole. En haluaisi omistaa häntä kuitenkaan. Se on 30cm pitkä ja 10cm korkea. Tuli mieleen; tämän dinon muoto tekee siitä hyvän kädessäpidettävän esineen, mielestäni.

Papo

17,50€

Vau, mikä figuuri. Heti ensimmäisenä pisti silmään värit. Tosi hianot. Kelpaisi tuommoinen väritys toisissakin figuureissa. Toisena pisti silmään kaikki anatomiset virheet. Etusorkat ovat käsiä, ja häntä on liian alhaalla. Varmaan, ettei se kaatuisi. Ilmeestäkin on tehty ilkeän näköinen. Ei siinä mitään. Kädetkin ovat pronoituneet, eli kämmenet osoittavat alaspäin sen sijaan, että osottaisivat toisiaan kohden. Aika outo figuuri, mutta silti siistin näköinen. Musta tuntuu että useat dinolelut ovat tämän tekijän takia. Olisin varmaan tykännyt tästä pari vuotta sitten, vaikka olisin tiennyt sen olevan aika epärealistinen.

Nanmu Studio, Jurassic Series

86,90€

Tähän asti ehdottomasti paras, ja hinnasta sen näkeekin. Kauniit värit, ja ne sopivat toisiinsa hyvin. Tästä on kaksi versiota, toinen on ruskea, ja toisessa on enemmän värielämää. Eläimen silmät ja hymy tekee siitä hyvin suloisen. Jos joku tän mulle ostaisi, niin varmasti ottaisin vastaan. Hinta just nyt on kuitenkin ihan liikaa mun budjettin. Ja taas vähän liian kädenlaiset jalat. Vai oonko mä kattonut ne väärin? Tarkistin, ja en.

Namnu Studio, Dragon Soul

143,60€

Mitä ihmettä. Mitä teitte sille. Ja miksi.

Mojo Fun

8,20€

Tässä toinen sympaattinen tämmöinen. Hupsu ilme. Mielenkiintoinen dinosauruksiin liittyvä ilmiö näkyy tässä. Sen ruumis näyttää kuin olisi osa lihaksista poistetty, kuin kutistuskääreeseen laitettu. Hyvin yleistä dinoilla. Varsinkin rexillä, jos ajattelee millainen kuva sen pääkallostakin on tavallisilla ihmisillä. Värit on jännät, aika yllättävät oikeastaan. Ei varsinaisesti mahtavat toisinaan. Ruumis näyttää ihan kuin rikkoutuneelta kalliolta. Huomaan, että hinta-laatu suhde tulee hyvin esille tässä listassa.

Mojo Fun (Biped)

8,20€

Sama malli, eri asento. Tässä pidän enemmän siitä, että sen silmä on pieni. Taitaa kädet olla vähän pienemmät. Muuten sillä on samat ongelmat, kuin edellisessä figuurissa.

CollectA

6,50€

En pidä tästä ollenkaan. Figuuri ei näytä oikein miltään, jos saan sanoa. Ehkä se rippuu kuvakulmasta. Se näyttää joltain vanhanaikaiselta ajatuksesta, miltä parasaurolophus näyttää.

Deluxe CollectA

22,30€

Niin. Voihan sitä tehdä samat lelut, mutta vähän kalliimpana. Toisin tiedä, mikä näiden kahden lelun aikajana on. Värit ovat kivat, vaikka maalaustyö näyttää keskeneräiseltä. Mukavaa nähdä sorkkiakin näissä figuureissa.

Kun sanoin, että kertoisin minkä figuureista haluaisin, niin se oli pieni harhauskysymys. En ole oikein figuurien keräilijä, mutta pidän niiden katsomisesta. Hauska nähdä, miten hinta-laatu suhde vaikuttaa laatuun. Yleensä kalleimmat esineet ovat ylihinnoiteltuja, mutta tässä tapauksessa, paras laatu oli isoin hinta. Tarkoitan, jos mielestäsi melkein sataviiskytä euroa yhdestä figuurista on sen arvoista.

Tässä vielä parit pehmolelut, jotka parasaurolophuksesta löysin. Nämä pehmolelut nousivat esille haussa.

Pehmolelu lempivärissäni, keltoranssissa
Silmiinpistävät muodot ja ilme
Sympaattisen oloinen

*Ken tietää, onko niiden ääniä tutkittu oikein. Useiden dinojen äänet ovat elokuvissa olleet vääristyneitä.