Tammikuun ja helmikuun elokuvia

Katselin "normaalin" verran elokuvia vuoden alussa. Nämä jäivät itselleni eniten mieleen. En siis yksittäin sano, että pidin elokuvasta; Kaikista näistä pidin omilla tavoillaan.

Голубой щенок

Vaaleansininen koiranpentu, l976

Neuvostoliittolainen animaatioelokuva vaaleansinisestä koirasta, jota halveksutaan sen sinisestä turkista. Se tapaa monia erilaisia hahmoja, ja saa lopuksi ystävän, joka ovat yhtä outo kuin sekin. Huomiona tosiaan, että sanaa "vaaleansininen" käytetään halveksuvasti homoseksuaaleista venäjäksi. Tosi kiva loppu. Muistutti minua Maltan Haukasta, hahmojen moninaisuuksien takia.

Mieleen jäänyt: Tapa, miten hahmot esiteltiin

Гора динозавров

Dinosaurusten vuori, l967

Pelottava piirretty, jossa näytetään dinosaurusten kuolema. Toivottavasti kukaan ei koskaan ole tuntenut itsensä olevan kuin kuoriutumaton dinosaurus jumissa kuorensa sisällä. Ja iso hymy. Varmasti olisi pelästyttänyt, jos olisin nähnyt lapsena. En myöskään tiennyt, miten niillä dinoilla tällä kertaa peloiteltaisiin katsojaa. Kymmenen minuuttia on tarpeeksi sille, minkä viestin se halusi lähettää.

Mieleen jäänyt: Munankuoren kaikuva "Teen oman osani"

I Hired a Contract Killer

Palkkasin sopimusmurhaajan, l99O

Aki Kaurismäen englanninkielinen elokuva ranskalaisesta miehestä (Henri), joka haluaa tehdä itsemurhan. Epäonnistuessaan, hän suostuttaa palkkamurhaajan tappamaan hänet. Henri kuitenkin tapaa naisen, johon rakastuu. Hänen pitää siis yrittää perua palkka-murhaajan työ, tai paeta hänen vainuaan. Synkkä elokuva. Tunnistin näyttelijän toisesta Akin elokuvasta. Suosittelen tätä elokuvaa, jos haluaisit nähdä kotimaista tuotantoa.

Mieleen jäänyt: Koko elokuvan hiljainen olotila

My Dinner With Andre

Päivälliseni Andren kanssa, l98l

Kahden miehen keskustelu elämästä, ihmisistä, onnellisuudesta, mukavuudesta ja miten suhtautua omiin tarpeisiinsa. Teki minuun ison vaikutuksen, ja toi ajatuksiani yhteen, ja antoi moniin kysymyksiini vastauksen. Haluan kirjoittaa tästä elokuvasta enemmän myöhemmin.

Mieleen jäänyt: "Jos et anna itsesi reagoida toisiin ihmisiin, mahdollisuus omiin tekoihin ja vuorovaikutukseen ei ole mahdollista. Ja jos näin käy... en oikeastaan tiedä mitä muuta sana 'rakkaus' tarkoittaa, kuin omaa velvollisuutta."

La Cage aux Folles

Hullujen häkki, l978

Elokuva homoparista, Zaza:sta ja Renato:sta, jotka omistavat dräg-clubin. Heidän poikansa on menossa naimisiin tytön kanssa, ja heidän pitää tehdä hänelle hienostuneet häät. Tämä on erityisen tärkeää, koska tytön vanhemmat ovat vanhanaikaisia konservatiiveja. Hahmot ovat hyvin helposti mieleenjääviä, hauskoja ja sympaattisia. Lopussa Zaza esiintyy tytön vanhempien edessä drägissä. Hyvin hauska elokuva. Nauroin.

Mieleen jäänyt: "Hän menee naimisiin tytön kanssa? Kuinka kamalaa."