Päiväkirja 27.04.2023

Pitkästä aikaa päivitän nettisivujani. Viimeksi kun kirjoitin, olen katsonut elokuvia, piirtänyt, käynyt ulkoilemassa kävelyillä, kaivertanut puusta eläimiä, saanut haavoja kaivertamisesta, ostin turvateippiä, ettei haavoja enää tulisi. Olen käynyt kirppiksillä, ja ostanut seinille laitettavaksi ryijin, kellon, ja muita tauluja. Löysin myös linnunsiemeniä ja linnunruokintapalloja. Vietin myös viikon pois koneelta ja netistä. Kävin heimotapaamisilla Tampereella, ja suunnittelin matkoja eri kaupunkeihin ja maihin. Leivoin leipiä ja keksejä.

Kaikista eniten olen pitänyt kaivertamisesta ja kävelyistä. Myös karjalaisten heimotapaaminen oli hengellisesti piristävä tapahtuma. Tapaamisiin pääsee niin harvoin, ja niitä pidetäänkin niin harvakseltaan. Tampereella kuuntelimme eri yhtyeiden lauluja ja runoja. Yleisö sai itsekin päästä mukaan laulamaan (Ajettih da tsiganaiset), ja tanssimme lopuksi Kruugaa. Kruugaan haluaisin enemmänkin päästä mukaan. Petroskoillahan sitä joka vuosi tanssitaan. Toinen tanssi, jota haluaisin oppia on Humahuš. Se on yksinkertainen tanssistaan, mutta moniosainen, ja hyvin hauska. Mistäköhän sellaista voisi oppia porukalla.

Niin, viilsin itseäni peukaloon, noin 3:n millin syvyyteen. Se on tässä noin viikon toipunut, melkein sulkeutunut jo itsestään. Puunveistoon silti haluan takaisin, heti kun sormet siihen pystyvät, ja teippi on saapunut. Sen aikaa, olen keppejä vuolannut. Lainasin kirjastosta kaksi kirjaa: Opi vuolemaan, ja Relief Carving Workshop. Ostin Ukrainalaisesta kaiverruskaupasta, BeaverCraft:istä, kohokaiverruspuukkoja, millä saa helpommin puuta irti. En saa omasta puustani niin paljon irti, kuin esimerkiksi netin videoista saadaan yleensä. Ehkä oma lehmuspuuni on kovempaa materiaalia kuin jenkkien? :-)

Oliko kukaan kirjastoissa silloin, kun ei voinut lainata tai palauttaa kirjoja? Käväisin palauttamaan kirjaani, mutten saanut sitä koneiston poissaollessa. Ei siinä mennyt kuin kymmenisen minuuttia, ja pääsin taas lainaamaan. Muita kirjoja mitä minulla nyt on lainattuna, on "Käytännön karjalaa" (suomi-livvi-venäjä sanastoa), Veenkoirasta vaakalintuun (eläimiä Kalevalassa), 100 vuotta suomalaista animaatiota, ja Blu-Ray levy elokuva "The Mummy", pääosassa Boris Karloff.

Olin yllättyny löytäessäni suomalaisen animaatiokirjan. Minulla oli aina sellainen näkemys Suomesta, ettei täällä ihmisillä ollut varaa tehdä animaatioita (tai ainakaan elokuvia), todellakin tarkoitan siis jo ennen 30-lukua! Kaikesta saa yllättyä.

Muuten: Suurin osa kuvistani sivuillani on Imgur-sivustolla, mikä tarkoittaa sitä, että uusien sääntöjen tullessa, jotkut sivujeni kuvat saattavat kadota; En kaikkia julkaissut ollessani kirjautuneena sisälle. Toivottavasti Pokémon-sivuni ei mene pilalle, koska kuvia on niin paljon. Jos se menee, niin teen varmaan kakkososan, mihin kirjoitan vain noin top 20:stä, kuudenkymmenen sijaan.

Hutaisten kirjoitettu sivu. Olen hyvin aktiivinen elämässäni nyt, ja tykkään siitä. Kirjoittelen taas joskus.

Passibo ku luvit da näimmökseh!