Sivuinfo

Synty

Idea tuli mieleeni; Tekisinpä nettisivut itselleni. Voisin puhua mistä haluan, miten haluan. Nämä asiat tiesin: En osaa tehdä html/css-koodeja; Haluan ulkoasun muistuttavan suntuubin ylä/alakuva-järjestystä, sekä vanhaa Windows 98-järjestelmää; Sivun ulkoasuun pitää keksia aihe, että se näyttäisi joltain.

Hai-kala luotiin Neocities-sivustolle 27/01/2023.

Nimi

Ensin siis piti keksia aihe. Sen ensimmäiset nimi-ideat olivat Haihyeena ja Kuin Hai Laivaa. Ensimmäinen nimi viittaa minuun, ja yhteen lempieläimeeni. Ajattelin sen kuitenkin olevan vähän oudon näköinen sanana, ja englantia puhuvat näkevät sanan hai sanana hi (englannin tervehdys). Teemana ja maskottina olevat hai ja hyeena olisivat olleet minulle kuitenkin hauskoja, mutta loppujen lopuksi niistä nousi esille liian paljon erilaisuuksia; hai on kylmä, sininen ja suomuinen. Hyeena on lämmin, ruskea ja karvainen. Hai elää veden kylmyydessä, ja hyeena taas autiomaiden lämpimissä olosuhteissa.

Tämän jälkeen poistin hyeenan vaihtoehdoista. Sain idean nimeen lauseesta Seuraa kuin hai laivaa, ja ajattelin nettisivujen teemana olevan hain ja laivan hauskana muille. Sanonta on kuitenkin pitkä, ja ei näyttäisi hyvältä linkkinä. Laivat kuitenkin jäivät teemaan haiden kanssa.

Toisaalta ajattelin nimeksi laivani nimeä, Ol' Reliable, mutta Hai-kalan keksimisen jälkeen ei tarvinnut enää miettiä. Hai-kala on hauska sanonta, ja se jää helposti mieleen. Sen nimiseen sivustoon voi myös liitää eri aiheita ilman kontrastin törmäystä, ja vanhan Windows 98:n värit sopivat siihen hyvin.

Toki nimen keksiminen oli helppoa ja nopeaa siihen verrattuna, miten paljon aikaa koodaaminen vei minulta. Ulkoasun eri konsepteja näkee ulkoasu-linkistä.